Hoeveel kan ik lenen? Een vraag die veel wordt gesteld. Hoewel de vraag 'hoeveel kan ik lenen' een vrij simpele vraag is, komen er toch een aantal factoren bij kijken die bepalen hoeveel u kunt lenen.

Ook op de vragen zoals, hoeveel kan ik maximaal lenen en hoeveel kan ik lenen voor een woning, zijn te algemene vragen om 123 antwoord op te geven.

Op 'hoeveel kan ik lenen' proberen wij u desondanks toch enigszins antwoord te geven op deze vraag.

Advertentie

Berekenen hoeveel ik kan lenen

Verzeker uzelf van een zekere financiële toekomst en bereken altijd hoeveel u kunt lenen!

Inleiding – berekenen hoeveel ik kan lenen

Er zijn mensen die zeer impulsief zijn in het nemen van beslissingen. Op zich is dat geen ramp en in bepaalde situaties kan dit zelfs een voordeel zijn, maar bij een krediet is dat niet het geval. Het komt steeds vaker voor dat mensen een krediet aangaan terwijl ze zich er helemaal niet van bewust zijn welke impact dit krediet zal hebben op hun financiële situatie. Wanneer u er na verloop van tijd achterkomt dat de maandelijkse afbetaling veel te hoog ligt is er echter niet veel dat u nog kunt doen. Berekenen hoeveel u precies kunt lenen is dan ook ten allen tijde zeer belangrijk!

Waarom berekenen hoeveel ik kan lenen?

Bereken hoeveel u kunt lenen is iets wat u altijd moet doen alvorens een nieuwe lening af te sluiten. Dit is belangrijk omwille van verschillende redenen. Allereerst is het bijvoorbeeld zo dat u verplicht bent om, van zodra u een kredietovereenkomst heeft afgesloten, deze ook na te leven. Wanneer u afwijkt van de voorwaarden kan u dat (financieel gezien) duur komen te staan. Vervolgens zult u ook over een zekere toekomst willen beschikken en die toekomst kan u alleen maar geboden worden wanneer u over financiële zekerheid beschikt. Als u meer gaat lenen dan u daadwerkelijk kunt afbetalen is de kans groot dat deze financiële zekerheid in één ruk als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Zijn er nadelen verbonden aan berekenen hoeveel ik kan lenen?

Eigenlijk zijn er geen nadelen verbonden aan het berekenen van het bedrag dat u kunt lenen. Het enige waar u rekening mee dient te houden is dat het ook nooit goed is om een lening van een te korte aflossingsperiode te voorzien. Veel mensen willen de aflossing zo snel mogelijk doen, maar brengen daarmee hun financiële stabiliteit in het gedrang. Kies daarom altijd voor een degelijke lening, voor een realistisch bedrag en voor een haalbare looptijd. Alleen dan zal berekenen hoeveel u kunt lenen echt een zo optimaal mogelijke meerwaarde bieden. In ieder geval kan het dus absoluut nooit kwaad om te berekenen hoeveel u kunt lenen.

Advertentie

Comfort loan

Lening simulatie

Weten hoeveel u kunt lenen? Simuleer uw lening met deze lening simulator om zo te kijken wat uw eventuele maandelijkse lasten zijn.

Krediet
Rente
%
Looptijd krediet
jaar
Maandelijkse betaling

Deze leningsimulator kunt u gebruiken als indicatie. Uw werkelijke maandlasten kunt u bij uw uiteindelijke bank of kredietverstrekker opvragen.