Hoeveel kan ik lenen? Een vraag die veel wordt gesteld. Hoewel de vraag 'hoeveel kan ik lenen' een vrij simpele vraag is, komen er toch een aantal factoren bij kijken die bepalen hoeveel u kunt lenen.

Ook op de vragen zoals, hoeveel kan ik maximaal lenen en hoeveel kan ik lenen voor een woning, zijn te algemene vragen om 123 antwoord op te geven.

Op 'hoeveel kan ik lenen' proberen wij u desondanks toch enigszins antwoord te geven op deze vraag.

Advertentie

Geld lenen zwarte lijst

Ook mensen die op de zwarte lijst staan kunnen geld lenen

zwartelijst1Inleiding – Geld lenen zwarte lijst

Algemeen wordt aangenomen dat geld lenen wanneer u op de zwarte lijst staat niet mogelijk is, maar is dat ook wel echt zo? Geld lenen wanneer u op de zwarte lijst staat is natuurlijk niet voor de hand liggend. Juist het feit dat u op de zwarte lijst staat geeft immers weer dat u in het verleden met een bepaalde schuld te maken heeft gehad. Die schuld heeft er voor gezorgd dat uw geloofwaardigheid bij banken in het gedrang is gekomen en dat is meteen ook de reden waarom er u waarschijnlijk geen enkele bank nog een lening wil verstrekken… althans op het eerste zicht, want wanneer u verder kijkt dan uw neus lang is zult u zien dat er wel degelijk nog mogelijkheden zijn om geld te lenen wanneer u op de zwarte lijst staat.

Hoeveel kunt u lenen wanneer u op de zwarte lijst staat?

In eerste instantie zult u natuurlijk willen weten hoeveel u precies kunt lenen wanneer u op de zwarte lijst staat. Het spreekt voor zich dat dit voor iedereen anders is. Ook wanneer u op de zwarte lijst staat is het voor een bank of andere kredietverstrekker immers belangrijk om te weten hoeveel u iedere maand verdient. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoeveel van het bedrag dat u ontvangt reeds is voorbehouden voor een eventuele schuldaflossing, vaste kosten, etc. Het resterende bedrag geeft in principe een goede weerspiegeling van wat u iedere maand zou kunnen afbetalen. Let wel, “zou kunnen”, want de kans is groot dat de bank geen afbetaling voor het volledige bedrag zal willen uitlenen. Doorgaans kunt u er rekening mee houden dat u zo’n 50 tot maximum 75 procent van het resterende bedrag kunt gaan afbetalen.

Hoe lenen wanneer u op de zwarte lijst staat?

Dan rest natuurlijk nog de vraag hoe u kunt lenen wanneer u op de zwarte lijst staat. Hierbij is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende vermeldingen op de zwarte lijst bestaan. Er is de gewone vermelding voor mensen die met schulden zijn opgezadeld en die er geen uitweg meer uit zien, maar er is ook een vermelding voor wie wel nog schulden heeft, maar deze netjes afbetaald. Wanneer u tot de eerste groep behoort is de kans groot dat u een lening bij een gewone bank kunt vergeten. Behoort u echter tot de tweede groep en kunt u voldoende financiële zekerheden aan de bank aanbieden, dan is de kans groot dat deze alsnog bereid zal zijn om u een lening aan te bieden. Lenen wanneer u op de zwarte lijst staat is dus mogelijk.

Advertentie

Comfort loan

Lening simulatie

Weten hoeveel u kunt lenen? Simuleer uw lening met deze lening simulator om zo te kijken wat uw eventuele maandelijkse lasten zijn.

Krediet
Rente
%
Looptijd krediet
jaar
Maandelijkse betaling

Deze leningsimulator kunt u gebruiken als indicatie. Uw werkelijke maandlasten kunt u bij uw uiteindelijke bank of kredietverstrekker opvragen.