Hoeveel kan ik lenen? Een vraag die veel wordt gesteld. Hoewel de vraag 'hoeveel kan ik lenen' een vrij simpele vraag is, komen er toch een aantal factoren bij kijken die bepalen hoeveel u kunt lenen.

Ook op de vragen zoals, hoeveel kan ik maximaal lenen en hoeveel kan ik lenen voor een woning, zijn te algemene vragen om 123 antwoord op te geven.

Op 'hoeveel kan ik lenen' proberen wij u desondanks toch enigszins antwoord te geven op deze vraag.

Advertentie

Lenen voor een huis

Veilig en goedkoop veel geld lenen voor een huis

Inleiding – Lenen voor een huis

Geld lenen met als doel om de aankoop van een woning te financieren is altijd spannend. Wanneer u van plan bent om geld te lenen voor een huis bent u er zich immers van bewust dat u niet zomaar een financiering aangaat, in tegendeel. Een lening die u de mogelijkheid biedt om geld te lenen voor een huis is een zware en hoge lening waar u heel wat jaren van uw leven rekening mee zult moeten houden. Geld lenen voor een huis is tegenwoordig ook op verschillende manieren mogelijk. U bent dan ook met andere woorden niet langer verplicht om een gewone hypothecaire lening op afbetaling af te sluiten zodat u de afbetaling van uw woonkrediet kunt aanpassen op uw eigen wensen. We vertellen er u in dit artikel graag meer over.

huiskopenHoeveel kan ik lenen voor een huis?

Hoeveel u zult kunnen lenen voor de aankoop van een huis is eigenlijk voor iedereen anders. Wanneer u naar de bank gaat met de vraag of men voor u wil berekenen hoeveel u precies kunt lenen voor een huis, dan zult u merken dat de bank u een aantal vragen zal stellen. De belangrijkste van alle vragen is deze die gaat over uw inkomen. Om te weten hoeveel u iedere maand kunt afbetalen moet de bank immers eerst weten hoeveel u iedere maand op uw rekening ontvangt. Aan de hand van die informatie kan dan vervolgens worden bekeken hoeveel u probleemloos kunt lenen voor de aankoop van een huis. Hou er op dit vlak wel rekening mee dat de voorwaarden voor een hypothecaire lening logischerwijs veel strikter zijn dan die voor een gewone financiering.

Geld lenen door middel van een hypothecaire lening

Geld lenen voor een huis, of misschien een renovatie van een huis, kan zoals gezegd op verschillende manieren. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten hypothecaire leningen op de markt terug te vinden die stuk voor stuk over hun eigen manier van werken beschikken. Er is enerzijds natuurlijk de bekende hypothecaire lening op afbetaling, maar anderzijds zijn er ook nieuwe hypotheekvormen zoals de spaarhypotheek en de zogenaamde levenhypotheek. De mogelijkheden om geld te lenen voor de aankoop van een huis zijn dus zienderogen toegenomen, maar dat heeft er niet voor gezorgd dat het eenvoudiger is geworden om geld te lenen voor een huis. Sterker nog, banken eisen vandaag de dag veel striktere waarborgen dan vroeger waardoor het juist moeilijker is geworden om geld te lenen. Ook is het bedrag dat u kunt lenen veelal beperkter dan voor de financiële crisis. Informatie verkrijgen is dan ook heel belangrijk. Gelukkig is het tegenwoordig wel zo dat u niet alle banken en aanbieders hoeft te bezoeken.  Bezoek rustig hun website voor u een afspraak maakt.

Advertentie

Comfort loan

Lening simulatie

Weten hoeveel u kunt lenen? Simuleer uw lening met deze lening simulator om zo te kijken wat uw eventuele maandelijkse lasten zijn.

Krediet
Rente
%
Looptijd krediet
jaar
Maandelijkse betaling

Deze leningsimulator kunt u gebruiken als indicatie. Uw werkelijke maandlasten kunt u bij uw uiteindelijke bank of kredietverstrekker opvragen.