Ook geld lenen aan familie is een financiële verplichting

Inleiding – Geld lenen aan familie

Geld lenen aan familie is iets wat we stiekem allemaal wel in ons achterhoofd houden. Geld lenen aan familie is voor veel mensen natuurlijk interessant omdat het een zeer eenvoudige en vooral veelal nagenoeg kosteloze manier is van geld lenen. Aan de andere kant is het natuurlijk ook zo dat er niemand om staat te springen om geld te lenen bij familie. Geld lenen bij familie is namelijk een beetje een heikel punt. Niemand zal immers graag openlijk toegeven dat hij of zij extra geld nodig heeft en daarvoor eventueel zelfs niet bij een bank kan aankloppen. We vertellen u in dit artikel graag meer over geld lenen aan familie.

Hoeveel geld kan ik lenen aan familie?

Wanneer u er voor kiest om geld te lenen bij of aan uw familie zult u rekening moeten houden met de algemene richtlijnen voor zogenaamde onderhandse leningen. In principe is de lening die wordt verstrekt of aangevraagd bij een familie immers niets meer of minder dan een onderhandse lening. Dit zorgt voor een aantal voordelen, maar ook voor verschillende nadelen. Hoe dan ook is het bedrag dat u kunt lenen aan familie natuurlijk afhankelijk van zowel u als uw familie. Het wordt hoe dan ook steeds bij een onderhandse lening niet aangeraden om meer te lenen dan u echt nodig heeft, want het is en blijft een financiering die op termijn moet terugbetaald zijn. Geld lenen aan familie brengt dan ook in tegenstelling tot wat de meeste mensen blijken te denken wel degelijk risico’s met zich mee…

Hoe geld lenen aan familie?

Geld lenen door middel van een onderhandse lening, of het nu aan familie is of niet, is eigenlijk altijd een beetje een heikel punt. Hoe dan ook is het zo dat u bij een dergelijke lening eigenlijk standaard over geen enkele wettelijke basis beschikt en dat is vervelend. Vooral wanneer er zich een bepaald conflict voordoet is het doorgaans erg lastig om dit conflict op een snelle en eenvoudige manier op te kunnen lossen. Probeer er daarom wanneer u er voor kiest om geld te lenen aan familie altijd voor te zorgen dat u over een schriftelijke kredietovereenkomst beschikt. Hoewel het niet verplicht is kan dit u ongetwijfeld veel problemen besparen.