Verminder uw kosten op termijn, kies voor een lening op afbetaling

Inleiding – Lening op afbetaling

Wie een financiering aangaat zal er in de meeste gevallen voor kiezen om een beroep te doen op een lening op afbetaling. Een lening op afbetaling wordt algemeen gezien dan ook veelal de interessantste financiering op de markt genoemd. Dit vooral omdat de kosten stelselmatig kleiner worden en omdat de hoogste kostprijs dus aan het begin van de lening betaald moet worden. Een lening op afbetaling staat u als kredietnemer doorgaans ook toe om meer te lenen dan bij een aflossingsvrije lening het geval is. De kans dat u in wanbetaling gaat is bij een lening op afbetaling voor de bank immers veel kleiner. Dit heeft ook een rechtstreekse invloed op de kostprijs van de lening, want een lening op afbetaling is doorgaans goedkoop.

Voordelen van een lening op afbetaling

Er zijn zoals u in de inleiding reeds heeft kunnen lezen verschillende voordelen verbonden aan een lening op afbetaling. Allereerst is het inderdaad zo dat een lening op afbetaling een goedkope financiering is. Er wordt van het geleende bedrag afbetaald en dat zorgt er al snel voor dat de kostprijs daalt. Aan het einde van de rit heeft u op deze manier veel minder betaald in vergelijking met bijvoorbeeld een aflossingsvrije lening. Daarnaast biedt de lening op afbetaling ook voor u als kredietnemer enkele voordelen. Net omdat er van het geleende bedrag wordt afgelost kunt u er immers zeker van zijn dat de volledige lening aan het einde van de looptijd is afbetaald. Om te weten te komen hoeveel u kunt lenen met een lening op afbetaling kunt u een berekening of krediet simulatie uitvoeren.

Nadelen van een lening op afbetaling

Er zijn natuurlijk niet alleen voor- ,maar ook nadelen verbonden aan een lening op afbetaling. Het nadeel van deze kredietvorm is immers dat u er rekening moet mee houden dat u iedere maand wordt opgezadeld met een aanzienlijke afbetaling. De maandelijkse afbetaling van een lening op afbetaling ligt als vanzelfsprekend immers altijd veel hoger dan die op een aflossingsvrije lening. Bij deze laatste wordt immers alleen de kostprijs iedere maand van uw rekening afgeschreven. Bij een lening op afbetaling heeft u in eerste instantie het stukje aflossing dat wordt aangevuld met de kostprijs van uw financiering. Wie met andere woorden op zoek is naar een lening met een zo laag mogelijke maandelijkse aflossing kiest beter niet voor een lening op afbetaling.

Alternatieven?

Natuurlijk zijn er alternatieven. Elke bank of kredietverstrekker heeft een scala van diensten en leningen. Die staan allemaal vermeld op hun website. Op uw gemak de mogelijkheden bekijken van aanbieders kan hier !