Particulier lenen is bedoeld voor al uw persoonlijke investeringen

Inleiding – Particulier lenen

Eigenlijk zijn er twee verschillende mogelijkheden om geld te lenen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om als particulier geld te lenen, maar het is ook mogelijk om zakelijk geld te lenen. Particulier lenen kan zoals de naam reeds laat vermoeden enkel en alleen gebeuren door particuliere personen. Zij kunnen er voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten. Het nadeel aan particulier lenen is dat de persoon in kwestie in zowat alle gevallen over de hele lijn aansprakelijk is voor zijn of haar krediet. Gaat er met andere woorden iets mis of kunt u bijvoorbeeld uw krediet niet langer afbetalen, dan heeft de bank het recht om beslag te laten leggen op persoonlijke bezittingen.

Hoeveel kan ik lenen met een particuliere lening?

Wanneer u naar de bank gaat om een particuliere lening aan te vragen dient u er rekening mee te houden dat vooral uw inkomen van belang is. Aan de hand van uw inkomen zal er immers worden beslist hoeveel u precies kunt lenen. Alvorens enkel en alleen hierop verder te gaan moeten we u wel zeggen dat niet alleen uw inkomen belangrijk is, maar ook eventuele lopende afbetalingen. Deze zult u immers van uw inkomen moeten aftrekken alsook een bepaald bedrag om te kunnen voldoen aan de kosten die het dagelijks leven met zich meebrengt. Hoeveel u kunt lenen als particulier is dus afhankelijk van uw inkomen, maar ook van eventuele bestaande financiële verplichtingen.

Is een particuliere lening goedkoop?

Een gewone particuliere lening onder de vorm van een persoonlijke lening is goedkoop. Een dergelijke financiering is hoe dan ook heel rechtlijnig waardoor er voor de bank weinig of geen risico’s aan verbonden zijn. Deze beperkte risico’s zorgen er voor dat de intrest zeer laag wordt gehouden en dat komt ook consumenten natuurlijk alleen maar ten goede. Hoe dan ook zorgt de lage kostprijs op een particuliere lening er steeds voor dat mensen met het idee spelen om meer te lenen dan ze eigenlijk echt nodig hebben. Het spreekt voor zich dat dit niet wordt aangeraden. Geld lenen kost immers altijd geld, ook wanneer u er voor kiest om gebruik te maken van een particuliere lening.